Hajókirándulás Budapest

Tökéletes ajándékötlet

Családi kiránduláshoz

Indulás az Erzsében hídtól

A hajókirándulás alkalmával Budapest nevezetességeit, a Duna parti látnivalókat tekinthetik meg a kirándulás résztvevői, miközben a folyó megnyugtató ölelésében hajókázunk.

Hajókirándulás Budapest

A sétahajó útvonala  a főváros azon szegletében vonul végig, ahol a legismertebb épületek, műalkotások és hidak emelkednek, így vétek lenne kihagyni ezeknek a tüzetesebb megismerését. A városnéző sétahajó programjának a keretén belül idegenvezetést biztosítunk utasaink számára, ami többnyire idegennyelvi ismertetőt, városbemutatást jelent. Audio guide szolgáltatás keretein belül a angol nyelven elérhető az érintett nevezetességek és Budapest kincseinek, történelmének érdekességei, tudnivalói. Ha szívesen ötvözné a programot egy finom pizza elfogyasztásával, akkor Pizza hajó szolgáltatásunkat ajánljuk.

Főbb nevezetességek a hajókiránduláson:

Országház: kétség kívül a legismertebb fővárosi nevezetesség külföldi körökben is. Az épület belsejét jellemző királyi pompa a külső jegyekben is megjelenik. Talán ezért, és a páratlan éjszakai kivilágítása miatt lehet ez az építészeti remekmű annyi profi fotó tökéletes alanya, és a városi kirándulások kifagyhatatlan megállója.
Gellért-hegy: a gyönyörű természeti övezet magasan emelkedik Budapest fölé,és legalább olyan szép látványt nyújt a hajóról, mint mikor a Citadelláról nézünk le a városra. A pálma levelet tartó Szabadság-szobor hab a tortán.

Budai várnegyed: A várnegyed ékessége az egykor királyoknak otthont adó Budavári palota, amely csodaszép neobarokk kupolájával hívja magára a hajón időző vendégek figyelmét. A Gellért-heggyel az UNESCO világörökség része.

Szabadság-híd: a hajózás során az érintett hidak közül talán a legnépszerűbb, de az bizonyos, hogy a legrégebbi híd is egyben. A folyamatosan apró újításokon, alakításokon áteső híd népszerűségét, a látványát emelő klasszicista stílusjegyek és a kőoroszlánok adják.

A menetrendet és árakat megtekintheti az alábbi gombra kattintva.

TOP